Eşti aici

Vreme instabilă, dar caldă

Vreme instabilă, dar caldă. Asta ne promite Serviciul Hidrometeorologi de Stat pentru următoarele zile în care se anunță ploi, pe între teritoriul țării, vânt ce va sufla moderat și maxime care vor urca până la +15 grade.
Astfel, potrivit sinopticienilor, în această noapte, mercurul din termometre se va situa între +3 și +8 grade Celsius. 
Marți, în partea de nord a țării, maximile vor urca până la +8 grade, în centrul Moldovei și în Capitală, temperatura aerului se va situa în jurul valorii de +9 grade Celsius, în timp ce la sud, aceasta va oscila între +7 și +10 grade. Cerul va fi noros și va ploua pe întreg teritoriul țării.
Miercuri, precipitațiile sub formă de ploaie vor continua să se facă simțite, mai ales noaptea, motiv din cauza căruia maxima va coborâ cu aproape două grade. În schimb, ziua va fi călduroasă, cu valori ce se vor situa între +8 și +11 grade Celsius.
Temperatura aerului va crește și mai mult în a doua jumătate a săptămânii, respectiv mercurul din termometre va urca, chiar și până la +15 grade. Joi cerul va fi variabil, însă ploile vor reveni în prim-plan vineri, mai anunță meteorologii.
Prognoza actuală mai arată că lucrurile se vor schimba radical la sfârșitul săptămânii, când vor reveni valorile sub zero grade, lapovița și, chiar ninsoarea.