Stocul de aparate de aer condiționat și ventilatoare este aproape epuizat în magazinele din Bălți

Stocul de aparate de aer condiționat și ventilatoare este aproape epuizat în magazinele din Bălți. Comercianții menționează că, în pofida căldurilor caniculare, prețurile pentru acestea nu s-au majorat. Ba mai mult, unele modele sunt la reduceri. În același timp, oamenii care locuiesc în apartamente spun că fără aceste aparate ar suporta cu mare greu aceste temperaturi, iar cei care au norocul să locuiască în case la sol spun că suportă canicula mai ușor, transmite TV Nord.

NICOLAI ȘCIUR, administrator magazin: „Este foarte dificil cu stocurile de aparate de aer condiționat. Din câte cunoaștem și de la partenerii noștri, stocurile se epuizează, cererea este foarte ridicată. Încercăm să facem față cererii, până când ne reușește, însă după cum vedem, încet – încet, încep să apară probleme cu stocurile.”

Chiar dacă cererea este foarte mare, prețurile acestora nu s-au schimbat.

NICOLAI ȘCIUR, administrator magazin: „Prețurile sunt standarde, cum au fost iarna așa sunt și acum, ba chiar sunt unele modele care au și reduceri semnificative. Prețurile variază în dependență de model, producător și putere. Încep de la 6.500 și pot ajunge până la 27 de mii, depinde de putere. Sunt utilaje care pot prelucra 15 metri pătrați și sunt care pot prelucra 70-80 de metri pătrați.”

Oamenii spun că suportă foarte greu căldura, iar fără aceste ustensile le-ar fi și mai greu.

„Este foarte cald, insuportabil. Și aparat de aer condiționat nu avem acasă, stăm la chirie, doar ventilatorul ne ajută și apa. Eu am cumpărat până a se începe această căldură, știam că vine vara. Atunci erau în magazine, acuma probabil deja nu-s.”

„Ventilatorul. În rest doar stăm pe spate și murim de căldură. Este foarte greu.  Ați cumpărat ventilator acuma? Da, din cauza căldurii, prima dată așa căldură.”

„Stau cu ventilatorul. Au mai fost așa veri? Nu, așa nu, nu au fost. Era, dar nu chiar așa tare.”

Cei care locuiesc în casă pe pământ spun că suportă canicula mai ușor.

„Avem casă pe pământ, este răcoare. Dar oricum e cald? Da, e foarte cald, dar răbdăm.”

„Până când nu avem nimic, dar suntem la casă pe pământ, și mergem. Oamenilor bătrâni le vine foarte greu. Iată bunica, nu poate dormi toată noaptea, ventilator aparat de aer condiționat, nimic, este în vârstă și să nu se îmbolnăvească.”

În perioada 12 – 17 iulie, meteorologii au emis Cod roșu de caniculă pe aproape întreg teritoriul Republicii Moldova.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata