Țîrdea: „E simplu: Ești prieten cu Rusia, primești gaz ca pentru prieteni. Latri la Rusia, înțelegeți și voi”

Deputatul PSRM, Bogdan Țîrdea, a venit cu mai multe date, pe o rețea socială, privitor la tarifele la gaz pentru țările „prietene” ale Rusiei și pentru cele care se poziționează critic în raport cu Kremlinul. Totul după ce, în ultima vreme, în spațiul public au apărut mai multe zvonuri legate de scumpirea gazului rusesc. Președinția spune că, deocamdată, nu se implică în această speță, în timp ce opoziția critică guvernarea actuală pentru că s-ar face vinovată de creșterea prețurilor.

„Prețul gazului pentru Ucraina: 838 dolari pe mia de metri cubi. Prețul gazului pentru consumatorii ucraineni: 928 dolari pe mia de metri cubi. Înainte de sezonul de încălzire, Ucraina trebuie să pompeze cel puțin 20 de miliarde de metri cubi de gaz în instalațiile de depozitare. La prețurile actuale, acesta este în jur de 16 miliarde de dolari. Prețul gazului în Belarus: 128,5 dolari pe mia de metri cubi.

„E simplu: Ești prieten cu Rusia, primești gaz ca pentru prieteni. Latri la Rusia, înțelegeți și voi”, a declarat Țîrdea.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata