Zelenski, în fața eurodeputaților: „Nu mai avem foi, noi nu mai acționăm după ce e scris pe foaie”

Discursul președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenskiy, din Parlamentul European:

„Astăzi cunoaștem valorile celor mai buni oameni ai noștri, cei mai puternici, cei mai extraordinari. De multe ori ne place să spunem că toți vom câștiga. Și mă bucur să văd asta. Există o expresie: „Alegerea ucraineană este Europa” este ceea ce am ales. Acum Ucraina trebuie să fie alegerea Europei.

Nu pot vorbi mult timp cu voi. Această dimineață a fost tragică. Două rachete au lovit în Harkov. Acolo întotdeauna au fost mulți ruși. Sunt multe universități. Tineri, strălucitori, deștepți, care s-a adunat în cea mai mare piață din țară, Piața Libertății. Două rachete au lovit în Piața Libertății. Zeci de victime – acesta este prețul libertății. Luptăm pentru pământul și libertatea noastră.

Fiecare pătrat va fi Piața Libertății. Nimeni nu ne va rupe. Dorința noastră este ca copiii noștri să trăiască. Mi se pare că este corect, pentru că ieri au murit 16 copii. Și din nou, Putin va spune că acesta este un fel de operațiune. Unde lucrează copiii noștri, ce tancuri conduc?

Dragi oameni, avem un popor foarte motivat, luptăm pentru drepturile noastre, libertatea, pentru viață, iar acum pentru supraviețuire.

Luptăm pentru a fi membri egali ai Europei. Cu noi, UE va fi mai puternică. Ne vom dovedi puterea. Dovediți că sunteți cu noi, dovediți că sunteți europeni, atunci viața va învinge moartea, iar lumina va învinge întunericul. Glorie Ucrainei!”

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata