A fost exclusă obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în toate spațiile închise

Starea de Urgență în Sănătate a fost prelungită până pe 15 aprilie, anunță Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Cu toate aceastea, potrivit autorităților, o serie de măsuri cu privire la prevenirea și combaterea pandemiei de COVID-19 au fost ajustate în contextul reducerii numărului de cazuri pozitive.

Astfel, începând cu 16 martie, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii.

Totodată, membrii CNESP au mai decis să excludă obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în toate spațiile închise. De asemenea, toate evenimentele private vor putea fi organizate fără limitarea numărului de invitați. Dispar și limitările privind numărul de clienți în unități de alimentație publică, teatre, cinematografe, săli de spectacol, centre de sport/fitness sau zone de agreement, iar evenimentele mari în aer liber, precum festivalurile, dar și cele sportive, se vor putea desfășura fără restricții privind numărul spectatorilor.

O altă decizie a CNESP vizează accesul pe teritoriul Moldovei, care, în continuare, va fi permis atât cetățenilor noștri, cât și celor străini fără prezentarea certificatului COVID-19.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata