Dodon, răvășit de participarea ministrului Apărării la reuniunea Rammstein: „A uitat de principiul neutralității?”

Ex-Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, se arată răvășit de faptul că actualul ministru al Apărării, Anatolie Nosatâi, participă astăzi la reuniunea „Grupul Rammstein”, Grup de Contact pentru susținerea Ucrainei, desfășurată în localitatea Rammstein, din Germania.

Potrivit lui Dodon, intrarea în sfera de acțiuni militare ale NATO se produce inclusiv prin astfel de evenimente la care participă Ministrul Apărării.

Oare dânsul a uitat de principiul neutralității, consfințit în Constituția Republicii Moldova?”, se întreabă Dodon într-o postare pe o rețea de socializare.

În același timp, acesta se arată convins că participarea Președintelui Maia Sandu la platforma Crimeea ar fi compromis interesele economice și energetice ale Republicii Moldova.

Consecințele provocate de această guvernare iresponsabilă l-a costat scump pe poporul moldovenesc”, a conchis Dodon.

Precizăm că, Ministerul Apărării a anunțat anterior că reuniunea „Grupul Rammstein” are ca scop discutarea situației actuale de securitate din Ucraina. La eveniment participă miniștrii apărării ai țărilor aliate NATO și partenerii internaționali.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata