FOTO/ Newsroom – un nou centru media inovativ, inaugurat la USM cu suportul DRRM

Studenții și cadrele didactice de la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării (FJȘC) a USM, se bucură de un nou centru media inovativ – Newsroom, finanțat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), al cărui valoare este de circa 39.000 euro.

Centrul Newsroom a fost inaugurat luni, 14 noiembrie, în prezența rectorului USM, Igor Șarov, a secretatului de Stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), Adrian Dupu, decanei Facultății Jurnalism și Științe ale Comunicării, Victoria Bulicanu, studenților și cadrelor didactice de la facultate.

Noul Centru a fost dotat cu stații video și audio, precum și cu soft-uri de editare audio și video, care vor contribui la îmbunătățirea calității procesului de predare a disciplinelor de Jurnalism TV, Jurnalism radio și New media, în vederea apropierii viitorilor profesioniști în domeniul jurnalismului de cerințele reprezentanților peții muncii, care dețin în redacții echipamente și soft-uri asemănătoare.

Pe lângă echipamente de ultimă generație, spațiul de Newsroom a fost amenajat și cu mobilier, pentru asigurarea bunelor condiții întru desfășurarea unui proces instructiv-didactic calitativ.

În cadrul evenimentului de inaugurare, studenții și-au demonstrat abilitățile practice deprinse în laboratoare FJȘC și au realizat un interviu video cu rectorul USM și secretarul de Stat al DRRM, care va fi difuzat de Unda Liberă TV.

Proiectul de amenajare și dotare cu echipament tehnic a unui spațiu de Nerwsroom reprezintă continuarea proiectului inițiat în anul 2021 în parteneriat cu DRRM pentru amenajarea laboratorului – studiou de televiziune al FJȘC, Unda Liberă TV.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata