Un cunoscut traficant de arme, eliberat recent de SUA într-un schimb de prizonieri, s-a alăturat Partidului Liberal Democrat din Rusia

Viktor Bout, cunoscutul traficant rus de arme eliberat joi, 8 decembrie, după 14 ani de detenție în SUA în schimbul lui Brittney Griner, vedeta baschetului american, s-a alăturat Partidului Liberal Democrat (LDPR), ultranaționalist și loial Kremlinului, notează Reuters.

Într-o înregistrare video postată pe Telegram, liderul LDPR, Leonid Slutsky, aflat pe o scenă alături de Bout, a declarat: „Nu am avut timp să vorbesc cu el: Vreau să-i mulțumesc lui Viktor Anatolievici (Bout n.red.) pentru decizia pe care a luat-o și să-i urez bun venit în rândurile celui mai bun partid politic din Rusia de astăzi”.

Pe 8 decembrie, traficantul rus de arme Viktor Bout, care a petrecut aproape 15 ani în custodia SUA, a fost eliberat în schimbul eliberării de către Rusia a baschetbalistei americane Brittney Griner.

Viktor Bout este un fost ofițer al forțelor aeriene sovietice. El a fost arestat pe 6 martie 2008 într-un hotel din Bangkok, după ce a fost prins de agenți americani în timp ce încerca să vândă rachete și lansatoare de rachete liderilor de gherilă ai Forțelor armate revoluționare din Columbia. În 2012, el a fost condamnat la 25 de ani de închisoare de un tribunal american pentru mai multe acuzații legate de traficul de arme.

Mai mult, Bout, care a inspirat personajul jucat de actorul american Nicolas Cage în filmul „Lord of War” (2005), a fost supranumit „Comerciantul Morții” în Occident, după ce au apărut informații că ar fi livrat arme timp de peste 15 ani în Africa și America de Sud, în Afganistan, pentru talibani și pentru Al-Qaida.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata