Replică pentru Andrei Spînu, din partea unui consilier municipal: „Nu politizați tot ce se mișcă în țara asta”

Consilierul municipal al Platformei DA, Ruslan Verbițchi, a venit cu o replică pentru vicepremierul și ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, care a anunțat la finele lunii martie, curent, că a fost semnat ordinul privind Regulamentul de emitere a Avizului general la documentația de urbanism, iar planurile construcțiilor care urmează a fi executate vor fi examinate mai întâi la minister, apoi vor fi eliberate avizele necesare.

Alesul poporului din CMC a ținut să deschidă niște paranteze cu privire „la show-urile politice promovate de unii de pe aici”, atât în mediul on-line, cât și pe coridoarele Primăriei Chișinău.
„Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu a sfidat legea și s-a autoîmputernicit aprobând desinestătător un Regulament ministerial privind emiterea Avizelor la documentația de urbanism(…) În acest context, foarte puțini și-au pus întrebarea, ce urmărește, de fapt, ministrul Spânu prin acest ordin ( precizez, ORDIN, nu LEGE, pentru că nu există nicio lege trecută prin Parlament în acest sens, nicio lege care ar fi fost consultată public cu cetățenii, nicio hotărâre de Guvern, așa cum se procedează în ultimul timp, când guvernanții își permit, profitând de regimul stării de urgență, tot felul de autorizații ilegale de Mediu pentru uzinile din stânga Nistrului, care aduc profituri regimului separatist de la Tiraspol)”, a relatat Verbițchi.
De asemenea, consilierul spune că ordinul semnat de Andrei Spînu ar urmări monopolizarea sferei de influență asupra business-urilor din toată țara, și, în special a celora din Chișinău, care își desfăsoară activitatea în domeniul construcțiilor.
„Vă rog, nu politizați tot ce se mișcă în țara asta. Nici subiectele de la Primărie care vizează locuitorii municipiului Chișinău. Haideți să ne ocupăm de nevoile oamenilor, de problemele administrative pentru care am primit mandat de la cetățeni. Să le cerem părerea, să le asigurăm transparență decizională. Din acest motiv, am invitat la această ședință toată presa, societatea civilă pentru a dezbate subiectul și a răspunde la toate întrebările care vor veni din partea lor”, a adăugat consilierul Platformei DA.
În context, acesta i-a îndemnat pe cetățeni să analizeze minuțios proiectele de decizie.

„Să facem tot posibilul să lucrăm doar în interesul cetățeanului și nu împotriva lui”, a conchis Verbițchi.

Amintim că, în luna februarie curent, Andrei Spînu, a acuzat Primăria municipiului Chișinău că nu a solicitat emiterea avizelor MIDR pentru Planurile Urbanistice aprobate în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului municipal Chișinău (CMC) din 10 și 17 februarie 2022. În acest context, au fost expediate demersurile necesare către Procuratură, Centrul Național Anticorupție (CNA) și alte organe de drept pentru a fi verificată legalitatea acțiunilor.

 

Este vorba despre: Plan Urbanistic Zonal (în volum parțial) pentru teritoriul adiacent str. Bucovinei, municipiul Chișinău;

Plan Urbanistic Zonal pentru teritoriul din perimetrul străzilor Timiș – Nucarilor – Bujorilor din mun. Chișinău;

Plan Urbanistic Zonal privind dezvoltarea teritoriului Întreprinderii Mixte „Niagara” Club SRL din str. Ghidighici;

Plan Urbanistic Zonal pentru terenul cu nr. cadastral 0100312.009, din str. Ginta Latină 16;

Plan Urbanistic Zonal pentru teritoriul din perimetrul străzilor Ceucari – Socoleni – Iazului”.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata