Căldura, tot mai scumpă pentru cetățenii de la Bălți, Orhei, Comrat și Glodeni. Care sunt noile tarife

Căldura s-a scumpit, din nou, în municipiul Bălți. Potrivit unei decizii aprobată astăzi de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), în continuare, cetățenii orașului din Nordul țării, consumatori ai S.A. CET Nord, vor achita un tarif de 3.905 lei/Gcal, cu 853 de lei mai mare decât tariful în vigoare.

Potrivit ANRE, principalul motiv care a stat la baza actualizării tarifului pentru energia termică constă în reflectarea integrală în structura tarifelor aprobate a prețului reglement de procurare a gazelor naturale, astfel această componentă s-a majorat de la 18 345 lei/1000m3 la 24 915 lei/1000m3 sau cu 36%.

Menționăm că, furnizorul de căldură din Bălți a solicitat un tarif de 3.948 de lei/Gcal, cu aproape 900 de lei mai mult decât tariful actual. Până acum consumatorii achitau 3.052 de lei/Gcal.

Mai mult, tarife mai mari la căldură vor plăti în continuare și consumatorii, S.A. Comgaz-Plus, Î.M a Rețelelor și Centralelor Termice Comrat, S.A. Apă-Canal Chişinău, Î.M. Servicii Comunale Glodeni, Î.M. Antermo și Î.M. Servicii Comunal-Locative Orhei.

De asemenea, în cadrul ședinței a fost aprobat și prețul la energia electrică produsă în regim de cogenerare de către S.A. CET Nord în valoare de 6,11 lei/kWh, cu 1,54 lei mai mare decât prețul în vigoare.

Noile prețuri și tarife vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata