Serviciul de protezare și ortopedie va activa după un nou regulament-cadru și după standarde minime de calitate

Serviciul de protezare și ortopedie din Republica Moldova va fi prestat după un nou Regulament-cadru privind organizarea și funcționarea Serviciului de protezare și ortopedie și se va ghida de standarde minime de calitate. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi, 26 iulie, de Guvern, transmite Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Documentul adoptat stabilește modul de organizare, funcționare și finanțare, scopul, obiectivele și principiile de activitate ale Serviciului, criteriile de eligibilitate a beneficiarilor, drepturile și obligațiile acestora. Suplimentar, în proiectul hotărârii sunt definite standardele minime de calitate, care vor asigura accesul echitabil și uniform al solicitanților la servicii de protezare și ortopedie și vor facilita evaluarea și acreditarea acestora.

Scopul Serviciului de protezare și ortopedie este de a oferi suport și asistență beneficiarilor în procesul de punere la evidență și de asigurare cu mijloace ajutătoare tehnice și alte servicii prestate de Centrul Republican Experimental Protezare, Ortopedie și Reabilitare. Actualmente, Serviciul este prestat de 35 de felceri proteziști din cadrul a 35 de structuri teritoriale de asistență socială.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata