Vladimir Bolea a participat la cea de-a treia ediție a Summitului „Platforma Crimeea” și a avut mai multe întrevederi cu oficialii ucraineni

 Vicepremierul Vladimir Bolea a participat miercuri, 23 august curent, în cadrul delegației oficiale conduse de prim-ministrul Dorin Recean, la cea de-a treia ediție a Summitului „Platforma Crimeea”, desfășurat la Kyiv și la o serie de întrevederi conexe.

Oficialii moldoveni au avut o întâlnire cu președintele Ucrainei Volodymyr Zelensky, la care s-a reiterat determinarea de a fortifica legăturile economice moldo-ucrainene și de a desfășura mai multe proiecte comune în beneficiul cetățenilor din ambele țări.

„Sprijinul țării noastre pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei rămâne neclintit. Obiectivul nostru comun este de a promova pacea în Europa și de a deveni parte a marii familii europene. Pentru a-l îndeplini, suntem hotărâți să sporim cooperarea bilaterală dintre țările noastre. Primul pas – mai mult comerț, mai multă conectivitate, mai multe proiecte comune în beneficiul oamenilor noștri”, a declarat premierul Dorin Recean.

Discuții au fost purtate și cu prim-ministrul ucrainean Denys Shmygal și cu președintele Radei Supreme Ruslan Stefanchuk, despre un șir de proiecte bilaterale în domenii precum cel agricol, economic, energetic, infrastructură și transport. De asemenea, s-a făcut referință la voința comună și disponibilitatea țărilor de a colabora în parcursul de aderare la familia Uniunii Europene.

Totodată, Vladimir Bolea a avut o întrevedere cu omologul său Mykola Solski. Oficialii au realizat schimb de opinii privind conjunctura pieței cerealelor, reiterând angajamentul de a depune eforturi comune în identificarea celor mai optime mecanisme pentru facilitarea tranzitului de cereale către piețele internaționale.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata