Israelul continuă loviturile în sudul Libanului. În orașul Chebaa, o lovitură de artilerie a lovit o casă

Luni, loviturile israeliene au continuat să lovească sate din sudul Libanului. În orașul Chebaa, o lovitură de artilerie a lovit o casă, fără a provoca răniți sau morți.

Cu toate acestea, mai devreme, loviturile israeliene din orașul Shaqra au ucis două persoane și au rănit alte trei. Acest lucru se întâmplă în timp ce Israelul analizează răspunsul său la un atac cu rachete din Liban în weekend, care a ucis 12 copii și adolescenți într-un oraș din Înălțimile Golan ocupate de Israel în Siria.

Loviturile de luni nu par a fi răspunsul Israelului la atacul mortal din weekend, ci au fost mai degrabă lupte de rutină. Tot luni, două persoane au fost rănite într-un atac separat în sudul Libanului, a raportat presa de stat libaneză.

Armata israeliană nu a comentat imediat aceste rapoarte. De la 8 octombrie, violențele au izbucnit peste graniță între trupele israeliene și Hezbollah.

Armata israeliană a declarat că atacul din weekend de la Majdal Shams a reprezentat cel mai mortal atac asupra civililor în Israel sau pe teritoriul controlat de Israel de la 7 octombrie, sporind temerile legate de un război regional mai amplu. Israelul a dat vina pe Hezbollah pentru atacul cu rachete asupra Majdal Shams, dar Hezbollah, într-un gest rar, a negat că ar fi avut un rol.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata