După două luni de lucrări de reabilitare, pista principală a Aeroportului Internațional Chișinău a fost deschisă pentru aterizări și decolări

După două luni de lucrări de reabilitare, pista principală a Aeroportului Internațional Chișinău a fost deschisă pentru aterizări și decolări. Lucrările au vizat o suprafață de 55 de mii de metri pătrați și au fost realizate din bugetul întreprinderii.

Potrivit administrației aeroportului, în această perioadă au fost efectuate lucrări la rosturile dintre dalele de beton, remediate deteriorările cu folosirea materialelor speciale inclusiv cu întărire rapidă, a fost schimbat cablajului de alimentare a luminilor sistemului electroluminos de asigurare a zborurilor, au fost frezate cu diamant denivelările. De asemenea, au fost efectuate lucrări de planietate, cât și spălată pista de resturi de cauciucuri ale aeronavelor.

Pista principalăa Aeroportului Internațional Chișinău este supusă lucrărilor de reparație anual. Aceasta are o lungime de peste 3.500 de metri și o lățime de 45 de metri. Pista a fost construită în anul 1987 și nu a fost reparată capital niciodată, iar din acest motiv, pe anumite porțiuni, s-au format fisuri și denivelări.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata