Peste 200 de tineri recent încorporați în Armata Naţională au depus jurământul militar

Peste 200 de tineri recent încorporați în Armata Naţională au depus jurământul militar în cadrul unei ceremonii festive, organizate la Chișinău. Evenimentul a marcat oficial începutul angajamentului lor față de apărarea patriei și servirea țării cu onoare și devotament.

„Jur, credință Republicii Moldova și poporului ei! Jur!”, au exclamat tinerii militari. 

Prezent la eveniment Sergiu Voinu, locțiitor șef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, i-a felicitat pe soldați cu acest prilej, menționând că timp de 12 luni, tinerii vor dezvolta abilități profesionale, care le vor fi utile în timpul exercițiilor naționale și internaționale.

SERGIU VOINU, locțiilor șef al Marelui Stat Major al Armatei Naționale: „Stimați soldați, primul pas în Armata Națională l-ați făcut acum o lună, timp în care ați avut timp să vă familiarizați și să cunoașteți ce înseamnă arta militară. Să cunoașteți regulamentele militare. Să vă acomodați cu condițiile de trai. Vă îndemn ca în continuare să fiți la fel de responsabili în executare misiunilor ce vă vin, iar noi-  comandanții dumneavoastră vom avea grijă de dumneavoastră și vă asigurăm de sprijinul conducerii Armatei Naționale.”

Până la depunerea Jurământului militar, tinerii au fost instruiți timp de cinci săptămâni în cadrul Cursului de instruire inițială. În perioada menționată soldații au studiat regulamentele militare, elementele instrucției de front și caracteristicile tehnico-tactice ale armamentului din dotarea Armatei Naționale.

DUMITRU SÎLI, colonel, comandant al Regimentului de Stat Major: „Pe parcursul a șase săptămâni de instruire militarii s-au manifestat cu dedicație și interes față de serviciul militar. Au participat activ și cu interes la ședințele teoretice care la final de instruire au avut posibilitatea să le implementeze la exercițiul tactic cu trageri de lupte la care au demonstrat deprinderi practice la cunoașterea și mânuirea armamentului, acordarea primului ajutor pe câmpul de lupte. Cu prilejul depunerii jurământului militar doresc să vă transmit cele mai sincere felicitări. Acest moment reprezintă un pas important în cariera dumneavoastră și marchează începutul unei vieți dedicate apărării țării și valorilor noastre comune.”

În același timp, tinerii soldați au declarat că acesta este un pas important în viața lor.

DAN COJOCARI, soldat clasa III din cadrul cursului inițial de instruire: „Astăzi, odată cu depunerea jurământului militar am făcut un pas important în viața noastră alegând să servim cu onoare și devotament țării. Vreau să mulțumesc din suflet tuturor celor care ne-au sprijint pe parcursul acestui drum. Familiilor noastre care ne-au încurajat. Camarazilor noștri alături de care am împărtășit provocările și bucuria acestei perioade de instrucție. De asemenea, sunt profund recunoscător superiorilor și instructurilor care ne-au ghidat și ne-au pregătit să devenim soldați.”

După ceremonie, soldații beneficiază de cinci zile de concediu, după care vor reveni în unități.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata