Cel mai dulce eveniment revine în Capitală. În scuarul Teatrului de Operă și Balet a fost inaugurat Târgul Apicultorilor

Fagure, miere, propolis, polen – sunt doar câteva dintre produsele expuse la Târgul Apicultorilor, inaugurat în scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Capitală. Evenimentul se desfășoară tradițional cu ocazia Zilei Naționale a Apicultorului, sărbătorită anual pe 19 august. La târg participă și meșteri populari autohtoni.

CONSTANTIN COJOCARI, organizatorul târgului: „Vă așteptăm cu mare drag la acest târg apicol, în fața Teatrului de Operă si Balet pentru a procura orice produs apicol pe care îl doriți dumneavoastră, începând de la miere până la toate tincturile, tot de ce aveți dumneavoastră nevoie – polen, păstură, tinctură de propolis. Avem diferite produse apicole. Avem miere de mană. Avem miere de fenicul. Avem miere de hrișcă. Avem miere de levănțică. Avem miere de salvie. Avem miere de salcâm, deci tot ce doriți dumneavoastră.”

Organizatorul târgului, Constantin Cojocari, a îndemnat oamenii să procure miere și produse apicole, deoarece sunt o adevărată comoară pentru sănătatea umană.

CONSTANTIN COJOCARI, organizatorul târgului: „Folosind produsele apicole să știți că veți fi sănătoși. Nu o să mergeți pe la policlinici și spitale. Așa că folosiți produsele apicole ca să fiți cât mai sănătoși. Vă așteptăm de azi și până duminică, 18 august, la acest târg în fața Teatrului de Operă și Balet.”

În același timp, el a menționat că această ramură este pe cale de dispariție. Motivul este atât lipsa piețelor de desfacere, cât și sprijinului din partea statului.

CONSTANTIN COJOCARI, organizatorul târgului: „Mulți apicultori vor să lase apicultura, fiindcă nu au unde vinde mierea. Mierea la export nu prea se duce. De când s-a început războiul este o problemă mare de a vinde mierea. Ar fi bine să mai dea ceva statul, niște alocații la kilogramul de miere vândut și subvenții. Altfel, o să se piardă apicultura în Republica Moldova.”

Târgul Apicultorilor din scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” se va închide duminică, 18 august. În prezent, în Republica Moldova, sunt peste șapte mii de apicultori înregistrați oficial, iar producția anuală de miere este de peste trei mii de tone.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata