Agricultorii amenință cu noi proteste. Aceștia solicită Parlamentului să declare stare de urgență în agricultură

Agricultorii înaintează un nou ultimatum. Reprezentanții Asociației „Forța Fermierilor” cer o întrevedere urgentă cu președintele Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu și cu membrii comisiei parlamentare speciale. În caz contrar, dacă în cel mult șapte zile întâlnirea nu va avea loc, aceștia vor organiza proteste la nivel regional și național.

Într-o scrisoare adresată către Președinție și Parlament, Asociația „Forța Fermierilor” menționează că ajutorul anunțat de Guvern în sumă de 100 milioane de lei, divizat la miile de agricultori aflați în pragul falimentului, constituie un suport financiar foarte mic și ineficient.

Potrivit agricultorilor, acest ajutor nu va acoperi nici pe jumătate cheltuielile cumulate la un loc aferente celor de judecată, cu executorii judecătorești sau penalitățile de întârziere la datorii a unui agricultor micro, mic sau mijlociu.

În context, fermierii solicită Parlamentului să intervină și să declare stare de urgență în agricultură.

Amintim că prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, au discutat cu mai mulți agricultori despre modalitățile de depășire a situației dificile în care se află sectorul agricol, urmare a secetei și temperaturilor extreme din această vară.

În cadrul dialogului, prim-ministrul a anunțat că, în următoarele două săptămâni, Guvernul va aloca 100 de milioane de lei din Fondul de intervenție în agricultură pentru compensarea pierderilor suportate de producătorii agricoli.

La rândul lor, fermierii au spus că acești bani nu vor salva cu nimic situația gravă existentă în agricultură.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata