Tariful la energia termică, pentru locuitorii Capitalei, a scăzut cu aproximativ 50 la sută în ultimul an

În perioada 2023-2024, prețul unei gigacalorii de energie termică livrată de către Termoelectrica consumatorilor din municipiul Chișinău a scăzut cu aproximativ 50 la sută sau cu 1443 lei. Astfel, locuitorii capitalei achită în prezent 1824 lei pentru o gigacalorie față de 3267 lei cât era acum un an, informează MOLDPRES.

Prețul a fost micșorat după ce Termoelectrica a depus mai multe solicitări către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică.

Termoelectrica a precizat că modificarea prețurilor a fost posibilă atât datorită fluctuației prețului la gazele naturale, utilizate în producerea energiei termice, cât și în rezultatul unor măsuri eficiente implementate de întreprindere pentru a optimiza costurile operaționale și a spori eficiența energetică.

Concomitent, prețul la energia electrică produsă de Termoelectrica s-a diminuat cu 203 bani/kWh – de la 398 bani/kWh până la 200 bani/kWh sau cu 50%.

Ultima modificare a tarifelor la energia termică livrată de Termoelectrica a fost operată de ANRE în luna iulie curent, atunci cânt prețurile au scăzut cu circa 15 la sută.

img24006515

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata