Carburanții se ieftinesc pentru a șaptea săptămână consecutiv. Prețul la motorină înregistrează un nou nivel minim în anul curent

Carburanții se ieftinesc pentru a șaptea săptămână consecutiv. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, prețul la motorină înregistrează un nou nivel minim în anul curent.

Astfel, în weekend și luni, un litru de benzină A95 va fi vândut la pompă cu 23 de lei și 84 de   bani, cu nouă bani mai puțin. La rândul său, motorina standard va putea fi comercializată la stațiile PECO din țară la un preț maxim de 20 de lei și 11 de bani pentru un litru, cu șapte bani mai puțin.

În total, în perioada de referință, motorina standard s-a ieftinit cu 1,86 lei/litru sau 8,5%, iar benzina COR 95 cu 1,45 lei/litru sau 5,7%, prețul acesteia coborând sub pragul psihologic de 24 de lei/litru.

Ieftinirile care durează deja șapte săptămâni consecutive sunt determinate de scăderea nivelului cotațiilor Platts și de aprecierea leului moldovenesc în raport cu dolarul SUA.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata