Fondatorul serviciului de mesagerie criptată „Telegram”, Pavel Durov, a fost arestat în Franța

Fondatorul și directorul general al popularului serviciu de mesagerie criptată Telegram a fost reținut pe un aeroport din Paris, a anunțat duminică presa franceză.

Pavel Durov a fost reținut pe aeroportul Le Bourget din Paris sâmbătă seara, după ce a aterizat în Franța din Azerbaidjan.  Anchetatorii de la Oficiul Național de Luptă Antifraudă, atașat departamentului vamal francez, l-au informat pe Durov că a fost plasat în custodia poliției.

Mass-media franceză a raportat că Durov, în vârstă de 39 de ani, a făcut obiectul unui mandat de arestare emis de Franța pe baza acuzațiilor că platforma sa criptată a fost utilizată pentru spălare de bani, trafic de droguri și pentru a permite partajarea de conținut legat de exploatarea sexuală a minorilor.

Guvernele occidentale au criticat adesea Telegram pentru lipsa de moderare a conținutului pe serviciul de mesagerie. Oficialii guvernului rus și-au exprimat indignarea față de arestarea lui Durov, unii dintre ei subliniind ceea ce au numit standarde duble ale Occidentului privind libertatea de exprimare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata