Din toate instituțiile educaționale din municipiul Chișinău, doar patru vor organiza festivitatea dedicată primului sunet de clopoțel, duminică, 1 septembrie

Din toate instituțiile educaționale din municipiul Chișinău, doar patru vor organiza festivitatea dedicată primului sunet de clopoțel, duminică, 1 septembrie. Este vorba de un liceu privat, două gimnazii din suburbii și un liceu din Chișinău. La toate celelalte instituții, evenimentul va fi organizat luni, 2 septembrie. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi.

ANDREI PAVALOI, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: „Din toate instituțiile educaționale, doar patru vor avea careul pe data de 1 septembrie, adică duminică. Este vorba despre un liceu privat și două gimnazii din suburbii și un liceu din oraș. În rest, toate instituțiile vor avea careul pe 2 septembrie, începând cu ora 08:30, pentru o periodă de 45 de minute. Tematica primului sunet din acest an este „Împreună pentru pace.”

În același timp, oficialul a îndemnat toți participanții la eveniment să manifeste prudență și să respecte normele de protecție personală, în contextul majorării numărului de cazuri de infectare cu virusul COVID-19.

ANDREI PAVALOI, șeful Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Capitalei: „Îndemnăm ca toți directorii, dar și părinții care vor fi prezenți la aceste manifestări să aibă o atitudine serioasă în ceea ce privește respectarea normelor sanitaro-igienice, în condițiile în care și colega spunea că avem o perioadă în care COVID-ul este tot mai prezent în instituțiile noastre.”

Potrivit circularei emise de Ministerul Educației și Cercetării, festivitatea dedicată începutului anului de studii 2024-2025 va putea fi organizată de către școli pe data de 1 sau 2 septembrie. Decizia urmează să fie adoptată de fiecare instituție în parte după consultarea opiniei comunității școlare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata