Pakistan este „teatrul” unor crime de tip execuție. Cel puțin 74 de persoane au fost ucise

Pakistan este teatrul unor crime de tip execuție. Cel puțin șase atacuri armate au avut loc într-o singură zi, în locuri diferite din Balochistan, iar 74 de persoane au fost ucise. Pe o autostradă care leagă Panjab de Baluchistan, niște autocare au fost oprite de persoane înarmate, care au scos afară pasagerii, le-au verificat identitatea și i-au împușcat mortal.

Oficialii spun că cei care au comis aceste fapte sunt luptătorii rebeli separatiști, care fac parte din Armata de Eliberare a Baluchistanului. La scurt timp, acești islamiști din Armata de Eliberare a Baluchistanului au revendicat faptele și au spus că luptătorii au vizat militari care călătoreau îmbrăcați civil și care au fost împuşcaţi după identificare. Dar ministrul de interne din Pakistan spune că este vorba doar despre muncitori din regiunea Panjab.

Atacurile au coincis cu cea de-a 18-a aniversare a morții lui Nawab Akbar Bugti, fost lider naționalist, fost guvernator și ministru-șef al Balochistanului, care s-a alăturat mișcării separatiste în 2005 și a fost ucis într-o operație militară din august 2006, lângă orașul său natal, Dera Bugti.

Balochistan, cea mai mare provincie din Pakistan, găzduiește aproximativ 15 milioane din cei 240 de milioane de cetățeni ai țării, conform recensământului din 2023.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata