Israelul l-ar fi ucis pe atacatorul de duminică. Acesta s-a baricadat într-o clădire din Hebron, Cisiordania

Armata israeliană afirmă că a ucis un presupus pistolar palestinian care se baricadase într-o clădire din orașul Hebron din Cisiordania, după ce a ucis trei polițiști israelieni duminică dimineață. O înregistrare video dramatică îi arată pe soldați apropiindu-se de structura din Hebron, trăgând, apoi scoțând cadavrul presupusului pistolar.

Atacul mortal asupra polițiștilor israelieni a avut loc de-a lungul unui drum din sudul Cisiordaniei. Poliția a confirmat că toți cei trei uciși erau ofițeri și a declarat că atacatorii au fugit. Unul dintre ofițerii uciși a fost Roni Shakuri, în vârstă de 61 de ani, din orașul Sderot, situat în sud, în apropierea graniței cu Gaza, a declarat poliția.

Fiica sa, Mor, care era, de asemenea, ofițer de poliție, a fost ucisă într-o luptă cu militanții Hamas atunci când aceștia au încercat să ocupe secția de poliție din Sderot în timpul atacului din 7 octombrie. O grupare militantă puțin cunoscută, care își spune Brigada Khalil al-Rahman, a revendicat duminică împușcăturile.

Hamas a lăudat atacul ca fiind un „răspuns natural” la războiul din Gaza și a cerut mai multe. Cisiordania a cunoscut o creștere a violenței de când atacul Hamas din Gaza din 7 octombrie a declanșat războiul.

Peste 650 de palestinieni au fost uciși acolo, în principal în timpul raidurilor militare israeliene de arestare.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata