Inundații grave sunt așteptate în continuare în zone din nordul Vietnamului

Inundaţii grave sunt aşteptate în continuare în zone din nordul Vietnamului, inclusiv în capitala Hanoi, au anunţat autorităţile guvernamentale, în timp ce bilanţul taifunului Yagi, cea mai puternică furtună care a lovit Asia în acest an, continuă să crească.

Alunecările de teren şi inundaţiile provocate de taifunul Yagi au condus la moartea a cel puţin 82 de persoane, alte 64 fiind date dispărute, în nordul ţării, a indicat agenţia pentru gestionarea dezastrelor, în cel mai recent buletin informativ asupra situaţiei.

Majoritatea victimelor au murit în urma unor alunecări de teren şi a viiturilor, a declarat agenţia într-un raport, adăugând că 752 de persoane au fost rănite.

Taifunul a atins zona de uscat sâmbătă, pe coasta nord-estică a Vietnamului, devastând mare parte din zonele industriale şi rezidenţiale şi aducând ploi abundente care au provocat inundaţii şi alunecări de teren. Anterior, taifunul a lovit Filipine şi insula Hainan din sudul Chinei.

Nivelul mai multor râuri din nordul Vietnamului a crescut până la cote alarmante, lăsând în urmă sate şi zone rezidenţiale inundate, potrivit agenţiei pentru gestionarea dezastrelor şi media de stat.

Inundaţiile au afectat, de asemenea, 148.600 de hectare, sau aproape 7% din culturile de orez din nordul Vietnamului şi 26.100 de hectare de culturi comerciale şi au deteriorat aproape 50.000 de gospodării în nordul Vietnamului, conform agenţiei pentru gestionarea dezastrelor.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata