CEC a decis organizarea a 234 de secții de votare în străinătate, cu aproape 100 de secții mai multe față de ultimul scrutin prezidențial

Comisia Electorală Centrală a decis organizarea a 234 de secții de votare în străinătate pentru referendumul republican constituțional și alegerile pentru funcția de președinte al R. Moldova din 20 octombrie 2024, adică cu aproape 100 de secții mai multe față de ultimul scrutin prezidențial.

Dintre acestea, 3 secții de votare vor fi constituite pentru cetățenii Republicii Moldova aflați pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, Canadei, Regatului Norvegiei, Regatului Suediei, Republicii Finlanda şi Republicii Islanda care au ales să utilizeze drept metodă alternativă de vot, votarea prin corespondență.

Dintre cele 37 de state, cele mai multe secții de votare vor fi deschise în Italia – 60, urmată de Germania – 26 de secții, Franța – 20 de secții, Marea Britanie – 17 secții și Statele Unite ale Americii și România, cu câte 16 secții.

Deși conform datelor CEC, cele mai multe înregistrări prealabile au fost efectuate pentru votarea în Federația Rusă, peste 8 mii de cereri, la Moscova vor fi deschise două secții de votare, iar alte trei în restul Federației. Pentru comparație, la ultimele două scrutine, cel parlamentar din 2021 și cel prezidențial din 2020, în Rusia au fost deschise 17 secții.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata