Tauber, liberă să plece în Rusia pentru două zile

În cadrul ședinței din 16 septembrie, Judecătoria sectorului Buiucain al capitalei a admis cererea avocaților deputatei Marina Tauber și i-a permis acesteia să călătorească în străinătate pentru o perioadă scurtă de timp pentru a participa la Forumul femeilor eurasiatice, care va avea loc în perioada 18-20 septembrie la Sankt Petersburg. Cererea a fost depusă ca parte a unui proces privind acuzațiile de finanțare ilegală a partidului neconstituțional Șor, notează NewsMaker.

În cadrul ședinței de judecată, Tauber a declarat că a primit invitația de a participa la forum cu mult înainte ca instanța să îi interzică să părăsească țara timp de 60 de zile la 12 august. În plus, ea a menționat că la forum vor participa reprezentanți ai țărilor CSI, care se vor reuni pentru a discuta probleme importante.

Apărarea a subliniat că Marina Tauber participă cu fidelitate la ședințele de judecată și nu se sustrage justiției, astfel încât instanța nu are niciun motiv întemeiat să refuze ridicarea temporară a interdicției de a părăsi țara. Procurorul Nadezhda Busuek, la rândul său, a declarat că motivul invocat nu este suficient de important pentru a ridica interdicția de călătorie.

Instanța a decis să satisfacă cererea avocaților lui Tauber și i-a permis acesteia să părăsească țara între 16 și 23 septembrie. Prin urmare, audierea programată pentru 18 septembrie a fost anulată.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata