Comisia Europeană recomandă înăsprirea interdicțiilor pentru fumat

În Europa există din ce în ce mai puțin loc pentru fumători: Comisia Europeană a recomandat marți extinderea domeniului de aplicare al interdicției de fumat pentru a include zonele în aer liber. Și, pentru prima dată, Bruxelles-ul vrea să extindă interdicția la țigările electronice și la aparatele de vape.

Conform noilor recomandări, interdicția de fumat ar trebui să se extindă la spațiile deschise sau semi-deschise, cum ar fi acoperișurile, balcoanele, terasele restaurantelor, barurilor și cafenelelor.

Interdicția include stațiile de transport public, inclusiv aeroporturile, precum și zonele în aer liber din spitale și, de exemplu, căminele de bătrâni.

Zonele de agrement în care sunt prezenți copii sunt, de asemenea, pe listă, inclusiv locurile de joacă, parcurile de distracții, piscinele și grădinile zoologice, precum și instituțiile de învățământ, de la grădinițe la universități.

Recomandările fac parte din planul mai amplu al Comisiei de combatere a cancerului, care vizează crearea unei „generații fără tutun” până în 2040 și reducerea proporției de fumători din UE la doar 5%.

Recomandările nu sunt obligatorii din punct de vedere juridic, ceea ce înseamnă că țările UE vor decide în mod oficial dacă și în ce măsură să le urmeze.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata