Noi explozii în Beirut și în mai multe părți ale Libanului. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și peste 400 de persoane au fost rănite

Noi explozii în Beirut și în mai multe părți ale Libanului, într-un aparent al doilea val de atacuri vizând dispozitive electronice. Cel puțin 20 de persoane au fost ucise și peste 400 de persoane au fost rănite în cel de-al doilea val, a declarat Ministerul Sănătății. Acest lucru se întâmplă la o zi după ce sute de pagere utilizate de Hezbollah au explodat, au declarat mass-media de stat și oficiali Hezbollah.

Atacurile, despre care se crede în general că au fost comise de Israel împotriva Hezbollah, au sporit temerile că conflictul dintre cele două părți ar putea escalada într-un război total.

Noile explozii au lovit o țară încă cuprinsă de confuzie și furie după atentatele cu pager de marți, care au părut a fi un atac israelian complex vizând membrii Hezbollah, care a provocat și victime civile.

Atentatele de marți au ucis cel puțin 12 persoane, inclusiv doi copii, și au rănit alte aproximativ 2 800 de persoane.

Al doilea val adâncește, de asemenea, îngrijorarea cu privire la victimele potențial nediscriminatorii provocate de atacuri, în care sute de explozii s-au declanșat oriunde se afla deținătorul pagerului – în case, mașini, magazine alimentare și cafenele, adesea cu familia sau trecătorii în apropiere.

În Baalbek, mai mulți răniți au fost transportați de urgență la spital în urma exploziilor.

Hezbollah, susținută de Iran – cea mai puternică forță armată din Liban – și armata israeliană au avut schimburi de focuri aproape zilnic începând cu 8 octombrie, a doua zi după ce un atac mortal condus de Hamas în sudul Israelului a declanșat războiul din Gaza.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata