Șarban: „Legea prin care s-a amânat plata la credite, nu va fi modificată”

Legea care permite fermierilor să ceară creditorilor amânarea pe un termen de șase luni a obligației de plată a datoriilor restante acumulate, precum și a ratelor scadente aferente împrumuturilor, nu va fi modificată. Declarația a fost făcută de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune. El a mai precizat că actul normativ va fi lăsat să-și facă efectul, iar modificările vor fi operate doar atunci când va fi necesar.

VASILE ȘARBAN, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare: „Legea este votată de Parlament. Noi nu o reexaminăm. O lăsăm până când să funcționeze, deoarece pentru noi este important ca aceasta să-și facă efectul. În cazul când ceva nu va merge, ca și orice act normativ votat de Guvern sau Parlament și care trebuie să fie modificat, el se modifică. Cert este că scopul ministerului a fost ca să salvăm producătorii care, într-adevăr, se află în dificultate. Să ajungem la cei care nemijlocit au nevoie de un suport din partea statului și din partea creditorilor și, respectiv, ca ei să poată fi viabili pe viitor.”

Oficialul a mai declarat că se pot face compromisuri și, din acest motiv, a invitat reprezentanții fermierilor la discuții.  

VASILE ȘARBAN, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare: „Reieșind din, cum am spus-o, cu situația din bugetul nostru că nu sunt bani, și bazându-ne pe buna percepere, înțelegere și intenție a țărilor partenere din din Uniunea Europeană, deci vom căuta toate posibilitățile ca să ajutăm fermierii. Suntem întotdeauna deschiși și vrem să fim, în continuare, parteneri pentru producătorii agricoli și asociațiile acestora”.

Amintim că protestele fermierilor au început pe 17 septembrie în mai multe raioane ale țării. În aceeași zi, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a lansat un apel către Uniunea Europeană de a crea un fond de solidaritate și dezvoltare pentru agricultura din țara noastră.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata