Mai mulți civili răniți în atacurile aeriene rusești asupra Zaporojie

Cel puțin 16 civili au fost răniți, inclusiv un băiat în vârstă de 15 ani, la sfârșitul zilei de duminică, ca urmare a atacurilor aeriene ale Rusiei asupra orașului Zaporojie in sud-estul țării, au declarat oficiali ucraineni.

Serviciile de urgență ucrainene au postat un videoclip pe pagina lor de Facebook în care se văd salvatori care încearcă să îndepărteze resturile și să deblocheze intrarea într-un apartament și care se ocupă de răniți în fața unei clădiri rezidențiale avariate.

Guvernatorul Zaporojie, Ivan Fedorov, a declarat că Rusia a efectuat cel puțin șapte lovituri aeriene asupra orașului și a districtului înconjurător, avariind 13 clădiri de apartamente, instituții de învățământ, mașini, garaje și reședințe private. Fedorov a declarat că, în total, Rusia a efectuat 363 de lovituri aeriene și terestre în ultima zi asupra a 12 așezări din regiunea extinsă Zaporojie, din care orașul Zaporojie este centrul administrativ.

Ambele părți neagă că au vizat civili în atacurile lor, dar mii de civili au fost uciși – marea majoritate dintre ei ucraineni – în războiul pe care Moscova l-a lansat cu o invazie la scară largă în februarie 2022.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata