Ecuadorul a declarat o nouă politică de raționalizare a energiei

Autoritățile ecuadoriene au declarat o nouă politică de raționalizare a energiei, în condițiile în care o secetă severă continuă să epuizeze rezervoarele și să limiteze producția centralelor hidroelectrice ale țării. Noua politică, care a început luni, este o continuare a unui sector deja tensionat, care în urmă cu cinci luni a fost declarat în situație de „urgență”.

Antonio Goncalves, ministrul Energiei și Minelor, a explicat că reducerile au fost necesare pentru a menține niveluri operaționale minime în rezervorul centralei hidroelectrice Mazar, pentru a asigura producția de energie electrică în timpul sezonului secetos.

Antonio Goncalves, ministrul Ecuadorian al Energiei și Minelor: „Avem un sistem energetic care se află într-o criză de producție, transport și distribuție”.

Goncalves a spus că rezervorul de la Mazar este cu patru metri sub nivelul operațional al apei.

Antonio Goncalves, ministrul Ecuadorian al Energiei și Minelor: „Sarcina strategică este de a menține rezervorul (hidrocentralei) Mazar pentru a deține controlul asupra sistemului energetic național, pentru a putea controla tăierile, orele tăierilor care sunt necesare pentru a menține acel nivel (în rezervor).”

Barajul Mazar alimentează centralele electrice Paute, Molino și Sopladora, care, în această perioadă de criză, furnizează mai mult de 50% din energia necesară țării.

Casele, întreprinderile și sectorul de producție sunt incluse în raționalizarea energiei electrice, confruntându-se cu întreruperi de până la 14 ore în cea mai mare parte a țării.

Seceta a fost descrisă de guvernul ecuadorian ca fiind cea mai gravă din ultimele peste șase decenii și a generat, de asemenea, condiții pentru răspândirea unor incendii forestiere de mari proporții care au mistuit deja aproape 37 000 de hectare în ultimele săptămâni.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata