Armata israeliană a interceptat o rachetă lansată din Liban

Armata israeliană a interceptat miercuri dimineață o rachetă lansată din Liban în centrul Israelului, în cea mai recentă escaladare a ostilităților dintre Israel și Hezbollah.

Serviciile de salvare israeliene au declarat că nu au fost raportate răniți sau pagube provocate de rachetă, care a declanșat sirenele în Tel Aviv și Netanya, două orașe mari din centrul Israelului. Hezbollah nu a comentat imediat atacul.

Acesta reprezintă printre cele mai îndepărtate rachete sudice care au pătruns în Israel din Liban, deși zona a fost atacată frecvent de rachete lansate din Gaza la începutul războiului.

Tensiunile dintre Israel și grupul militant libanez Hezbollah au escaladat constant în ultimele 11 luni. Hezbollah a lansat rachete, proiectile și drone în nordul Israelului în semn de solidaritate cu palestinienii din Gaza și cu aliatul său Hamas, un grup militant sprijinit de Iran.

Israelul a ucis marți un comandant de rang înalt al Hezbollah, în cadrul unei campanii de bombardamente de două zile care s-a soldat cu peste 560 de morți și a determinat mii de persoane din sudul Libanului să se refugieze din cauza conflictului tot mai extins.

Hezbollah a lansat sute de proiectile spre Israel, provocând pagube la clădiri și case și rănind ușor mai multe persoane.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata