Recean: „Industria este motorul economiei”

Industria este motorul economiei Republicii Moldova și are cel mai mare potențial de a produce valoare adăugată și locuri de muncă bine plătite. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean, la prima ediție a Conferinței „Dialog Pro-Industrie – Catalizatorul viitorului industrial al Republicii Moldova”.

DORIN RECEAN, prim-ministru: „Industria este motorul economiei. Industria este cea care are cel mai mare potențial de valoare adăugată în Republica Moldova. Este adevărat că și serviciile, dar având în vedere avantajele competitive ale Republicii Moldova, anume industria va produce și valoare adăugată, dar și locuri de muncă bine plătite. Eu vreau să-i mulțumesc comunității de afaceri pentru faptul că, chiar și în aceste condiții volatile, dumneavoastră investiți în continuare, creșteți, aveți grijă ca afacerile să prospere și în felul acesta ajutați Republica Moldova.”

În același timp, șeful executivului  a accentuat că, în prezent, are loc procesul de armonizare a legislației naționale cu cea comunitară, iar produsele autohtone ajung în număr tot mai mare pe piața europeană.

DORIN RECEAN, prim-ministru: „Guvernul are politicile publice în direcția armonizării legislației cu Uniunea Europeană și asta înseamnă că avem oportunitatea, dacă ar fi să aleg ce ar fi mai important pentru noi în proiectul european, atunci asta este piața comună. Pe de o parte, piața comună este o provocare în sens de competitivitate, dar pe de altă parte este o oportunitate extraordinară de a crește afacerile, de a le scala la nivel european.”

Conferința „Dialog Pro-Industrie – Catalizatorul viitorului industrial al Republicii Moldova” este organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova și reunește aproximativ 250 de întreprinderi din toate regiunile țării.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata