Mulți locuitori din Florida au început să se întoarcă la casele lor după ce uraganul Milton a lovit statul

Mulți locuitori din Florida se întorceau joi la casele lor după ce uraganul Milton a lovit statul, al doilea uragan major în două săptămâni. Milioane de oameni din mai multe comitate au primit ordin de evacuare la începutul săptămânii, pe măsură ce Milton se apropia.

În Palmetto, la sud-vest de Tampa, Natasha Ducre și familia sa de șapte persoane s-au întors de la un adăpost guvernamental pentru a-și găsi locuința demolată și nelocuibilă – mobila și alte bunuri distruse de apa de ploaie abundentă. Acoperișul bucătăriei sale se prăbușise, iar podeaua era acoperită cu resturi.

Casa lor fiind distrusă, frații Saboria, 4 ani, și Messiah Tyler, 3 ani, nu au avut unde să doarmă decât pe bancheta din spate a unei mașini.

„Asta a fost acasă. Știi, când ești acasă, nu te gândești că asta o să se întâmple, nu te gândești că ceva o să vină și o să-ți ia toată viața. Nu te gândești la asta. Deci asta este casa și s-a dus. Casa s-a dus. Așa că acasă nu mai e acasă. Așa că da, am multe emoții”

Milton s-a abătut miercuri asupra Floridei ca o furtună de categoria 3, omorând cel puțin 15 persoane, provocând tornade și lăsând peste 3 milioane de case și întreprinderi fără curent electric. Coasta centrală a Golfului a fost cea mai afectată de întreruperi, inclusiv comitatele Hardee, Sarasota, Hillsborough și Manatee.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata