Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo le-au mulțumit alegătorilor pentru voturile acordate și au îndemnat să le ofere sprijin în cel de-al doilea tur al alegerilor

Candidații pentru funcția de președinte Maia Sandu, sprijinită de Partidul Acțiune și Solidaritate și Alexandr Stoianoglo, sprijint de Partidul Socialiștilor, care vor lupta pentru fotoliul de șef al statului în cel de-al doilea tur al alegerilor, le-au mulțumit tuturor cetățenilor pentru voturile oferite. De asemenea, aceștia au îndemnat contracandidații din primul tur al scrutinului să le ofere sprijinul necesar în bătălia finală.

MAIA SANDU, președinte în exercițiu și candidatul PAS la alegerile prezidențiale: Fie ca ați votat la Soroca, la Chișinău, la Ștefan-Vodă, la Milano, la Dublin. Fie ca ați votat la primele ore ale dimineții sau seara târziu, fie ați votat la nord sau la sud, voi ați decis ca Moldova trebuie să meargă spre pace, spre bunăstare. Toate voturile au fost la fel de importante. Le sunt recunoscătoare tuturor cetățenilor care au mers la vot și au spus ce-și doresc pentru Moldova.”

În același timp, Maia Sandu s-a adresat alegătorilor contracandidaților săi din primul tur de scrutin și i-a îndemnat, indirect, să o susțină în turul doi al prezidențialelor.

MAIA SANDU, președinte în exercițiu și candidatul PAS la alegerile prezidențiale: „Mă adresez cetățenilor care au votat pentru Octavian Țâcu, Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi, Ion Chicu. Respect votul dumneavoastră și vă mulțumesc că l-ați exprimat. Aceasta înseamnă democrația și avem împreună același obiectiv. Cu toții trăim în Moldova și avem responsabilitatea să păstrăm ce avem. Viziunea noastră europeană trebuie să devină un scut împotriva agresiunii. Diferențele dintre politicieni să le lăsăm pentru după alegeri. Să ne rezolvăm nemulțumirile și reproșurile când știm că democrația și cursul european nu mai sunt în pericol.”

La rândul său, contracadidatul Maiei Sandu, din turul doi al alegerilor prezidențiale, Alexandr Stoianoglo, susținut de Partidul Socialiștilor, de asemenea le-a mulțumit tuturor alegătorilor pentru votul oferit.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidat la alegerile prezidențiale, susținut de PSRM: „Rezultatele votului demonstrează că majoritatea covârșitoare a societății își cunoaște bine interesele și înțelege importanța obiectivelor naționale. În acest context, vreau să adresez mulțumiri tuturor celor care au participat activ la aceste alegeri. Alegătorii de acasă, diaspora noastră numeroasă, dar și miile de cetățeni din regiunea transnistreană. De acum încolo, noi trebuie să găsim o temelie comună pentru consolidarea întregii societăți și a tuturor forțelor politice și civile din Republica Moldova.”

În acest context, Alexandr Stoianoglo, a declarat că mizează pe sprijinul  altor formațiuni, lideri politici și lideri de opinie, dar și cetățeni, în turul II al alegerilor.

ALEXANDR STOIANOGLO, candidat la alegerile prezidențiale, susținut de PSRM: „Majoritatea moldovenilor înțeleg clar că țara noastră are nevoie de dreptate, respect pentru toți cetățenii, supremația legii, dezvoltarea economică și locuri de muncă și bineînțeles de o direcție clară pentru dezvoltarea suverană în familia europeană a națiunilor. Aceasta trebuie să fie agenda unificatoare în turul II al alegerilor prezidențiale, iar aici nu vorbesc doar despre mine. Eu mizez mult pe susținerea altor formațiuni, lideri politici și lideri de opinie. Avem o șansă imensă să câștigăm pe 3 noiembrie și vom câștiga.”

Amintim că, după procesarea a peste 98 la sută din procesele verbale, președintele în exercițiu și candidatul la alegeri, sprijint de Partidul Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu a acumulat peste 42 la sută din voturile exprimate, iar candidatul sprijinit de Partidul Socialiștilor, Alexandr Stoianoglo a obținut peste 26 la sută din voturi. Astfel, al doilea tur de scrutin va avea loc la două săptămâni de la data primului tur al alegerilor, data fiind stabilită de CEC.

De asemenea, conform datelor preliminare, la întrebarea supusă referendumului,  peste 50 la sută dintre alegători și-au exprimat votul prin opțiunea „Da”, iar peste 49 la sută au votat „Nu”.

 

 

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata