Israelul lovește clădirile brațului finanicar al Hezbollah

Israelul a lovit ținte ale brațului financiar al Hezbollah din Liban în suburbia sudică a Beirutului. Loviturile au vizat al-Qard al-Hassan „în tot Libanul”, a declarat un înalt oficial al serviciilor de informații israeliene.

Al-Qard al-Hassan este o unitate Hezbollah care este folosită pentru a plăti agenți ai grupului militant susținut de Iran și pentru a ajuta la cumpărarea de arme, a declarat oficialul, vorbind sub rezerva anonimatului, în conformitate cu reglementările armatei.

Organizația nonprofit înregistrată, sancționată de SUA și Arabia Saudită, oferă servicii financiare și este utilizată și de libanezii obișnuiți.

Numele său în arabă înseamnă „împrumutul binevoitor”, iar Hezbollah l-a folosit pentru a-și consolida sprijinul în rândul populației șiite într-o țară în care instituțiile financiare și de stat au eșuat în ultimii ani.

Anunțul Israelului a venit la o zi după ce secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a calificat victimele civile din Liban drept „mult prea mari” în războiul Israel-Hezbollah și a îndemnat Israelul să reducă unele lovituri, în special în Beirut și în împrejurimi.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata