Rusia a atacat capitala ucraineană Kiev cu mai multe valuri de drone, deteriorând clădiri rezidențiale și rănind cel puțin un civil

Rusia a atacat capitala ucraineană Kiev cu mai multe valuri de drone pentru a doua noapte consecutiv, deteriorând clădiri rezidențiale și rănind cel puțin un civil, au declarat luni oficiali ucraineni.

Armata ucraineană a declarat că apărarea aeriană a doborât 59 din cele 116 drone rusești lansate peste noapte. Armata a pierdut urma a 45 de drone care au căzut probabil pe teritoriul ucrainean, a declarat aceasta.

Aproximativ 10 drone care au vizat capitala în mai multe valuri și din direcții diferite au fost distruse, a declarat Serghey Popko, șeful administrației militare din Kiev. Deși niciuna dintre arme nu și-a atins ținta, resturile căzute au rănit cel puțin un om, a adăugat el.

Resturi au căzut pe trei dintre cartierele principale ale Kievului, avariind unele acoperișuri și fațadele mai multor clădiri rezidențiale și cabluri electrice, a declarat primarul Vitali Klitschko pe Telegram.

În orașul Hlevakha, o clădire rezidențială înaltă a fost avariată, balcoanele de la ultimul etaj fiind distruse.

Atacul a urmat loviturilor rusești asupra Kievului și a altor orașe duminică, care au rănit 17 persoane într-un oraș din centrul Ucrainei.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata