Zeci de cubanezi au mărșăluit în capitala Havana, bătând în oale în semn de protest față de întreruperile prelungite de curent

Zeci de cubanezi au mărșăluit în capitala Havana, bătând în oale în semn de protest față de întreruperile prelungite de curent pe care le suportă după ce rețeaua națională de electricitate a cedat în urmă cu mai bine de 72 de ore.

Scandând „Aprindeți lumina”, familiile cubaneze au protestat pe străzile populatului cartier Centro Habana, fără a se înregistra incidente violente cu autoritățile. Într-o declarație televizată de luni, președintele cubanez Miguel Díaz-Canel a declarat că energia electrică a fost restabilită în 90% din Havana.

Compania de electricitate din capitala cubaneză a raportat ulterior că „pagubele cauzate de avarii” au rămas în unele zone, inclusiv în zona în care a avut loc protestul. În ultimele două zile, cubanezii au protestat bătând în oale și blocând unele străzi în unele cartiere din Havana.

Cea mai mare parte din extremitatea estică a Cubei a rămas fără curent electric și comunicații în cea mai recentă dintre multiplele colapsuri ale rețelei din ultimele patru zile.

Pana de curent fără precedent la nivel național este cea mai recentă lovitură pentru o națiune cu 10 milioane de locuitori care suferă deja de penurii dramatice de alimente, medicamente și combustibil, chiar dacă furtuna tropicală Oscar a lovit extremitatea estică a insulei, doborând copaci și linii electrice.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata