Furtuni și inundații în Filipine. Cel puțin o persoană a murit, în timp ce alte șapte au fost date dispărute

Ploile torențiale provocate de o furtună tropicală care se apropie au inundat orașe și localități din estul Filipinelor în timpul nopții, provocând inundații generalizate care au blocat oameni, unii pe acoperișuri, și au declanșat apeluri frenetice pentru bărci și camioane de salvare, au declarat oficialii.

Guvernul a închis școlile publice și birourile guvernamentale – cu excepția celor necesare de urgență pentru a răspunde dezastrelor – pe întreaga insulă principală Luzon pentru a proteja milioane de oameni în timp ce furtuna tropicală Trami se apropia dinspre Pacific.

Cel puțin o persoană a murit după ce a fost lovită de o creangă de copac căzută în provincia centrală Masbate, în timp ce alte șapte au fost date dispărute, inclusiv trei bărbați care au plecat să pescuiască în largul mării din Masbate, dar nu s-au mai întors, au declarat oficialii.

Furtuna se afla la aproximativ 310 kilometri est de orașul Baler, în provincia Aurora din nord-est, cu vânturi susținute de rafale de 105 km/h.

Furtuna a lovit coasta Aurora în noaptea de miercuri spre joi, apoi va traversa lanțul muntos, văile și câmpiile din nordul Luzon, înainte de a ieși în Marea Chinei de Sud la sfârșitul săptămânii.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata