Grosu: „După alegerile prezidențiale ar putea urma noi remanieri guvernamentale”

După alegerile prezidențiale ar putea urma noi remanieri guvernamentale. Declarația a fost făcută de liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Igor Grosu, în cadrul unei emisiuni de la postul JurnalTV. Potrivit lui, acest lucru nu s-ar face pentru confortul politic al actualei guvernări, ci pentru bunăstarea cetățenilor.

IGOR GROSU, președintele PAS: „Evident că am analizat și vă promitem, și suntem obligați să facem lucrul acesta, nu pentru supraviețuirea sau confortul nostru politic, nu asta. O vom face la rece și la capitolul schimbări de abordări și la capitolul de resurse umane, pentru că oamenii nu poți să-i învinuiești, pentru că nu-i vorba de problema de integritate în echipă. Sunt oameni buni în anumite condiții care pot sau nu pot face față unei presiuni. Nimic nu-i bătut în cui. Evident situația se schimbă și noi trebuie să răspundem de fiecare dată cu noi abordări, cu noi oameni. Să reușim să atragem alți oameni și din partid, și din afara partidului.”

În același timp, Igor Grosu a subliniat că, după alegeri, va urma o analiză detaliată a modului în care s-a desfășurat și se desfășoară reforma justiției.

IGOR GROSU, președintele PAS: „Aici noi va trebui să avem o analiză foarte clară, foarte la rece asupra, deja după alegeri, felului cum a decurs și cum decurge reforma justiției, pentru că cât de mult nu s-ar strădui SIS-ul, CNA-ul, Procuratura, Poliția să documenteze să acumuleze probatoriu și așa mai departe, atât timp cât noi nu o să avem condamnări, decizii în instanță, definitive, pe corupția politică, pe trădare de patrie, pe ingerință, nepedepsirea, impunitatea asta creează precedent. Concluzia mea – va trebui în reforma justiției să mai scoatem mănușile albe.”

Amintim că, pe 20 octombrie, cetățenii au fost chemați la vot pentru a-și alege viitorul președinte și pentru a participa la referendumul republican constituțional privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

În urma procesării a 100% din procesele-verbale, prezentate de CEC, pentru referendumul constituțional 50,38 la sută dintre alegătorii care au participat au răspuns „Da”, iar 49,62 la sută au răspuns „Nu”.

În același timp, la alegerile prezidențiale, scorul Maiei Sandu este de peste 42 la sută, în timp ce Alexandr Stoianoglo a obținut un scor de aproape 26 la sută.

Turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc în data de 3 noiembrie.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata