Noi bombordamente asupra Beirutului. Mai multe clădiri au fost distruse

Bombardamente aeriene israeliene intense au lovit în seara zilei de miercuri suburbiile sudice ale Beirutului, bastion al Hezbollah, cu zece atacuri care au distrus mai multe clădiri, potrivit agenţiei de presă libaneze, şi au provocat o explozie uriaşă.

Potrivit agenţiei de presă libaneze Ani, acestea au fost cele mai puternice bombardamente în zonă de la începutul războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă proiraniană Hezbollah, în urmă cu o lună.

Cu câteva ore mai devreme, şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, aflat într-un turneu în Orientul Mijlociu, făcuse apel la Israel, aflat în război cu Hamas în Fâşia Gaza şi cu Hezbollah în Liban, să evite o escaladare cu Iranul, care susţine ambele mişcări islamiste.

Agenţia Ani a anunţat miercuri seară că zece lovituri israeliene au lovit suburbiile sudice ale Beirutului, în urma unui apel israelian către locuitori de a evacua mai multe zone.

În cursul dimineţii, Israelul a bombardat Tirul, în sudul Libanului, forţându-i pe o parte dintre locuitorii acestui oraş de coastă, un vechi oraş fenician şi roman cu un bogat patrimoniu arheologic, să fugă, unde unele străzi au fost devastate.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata