Bosnia: Satul Donja Jablanica, devastat recent de inundații și alunecări de teren, vizitat de Ursula von der Leyen

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a vizitat satul Donja Jablanica din centrul Bosniei, devastat recent de inundații și alunecări de teren. Dezastrul de la începutul lunii octombrie a făcut 27 de victime, iar micul sat a fost practic îngropat în roci care au coborât asupra satului dintr-o carieră situată pe un deal de deasupra.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene: „Mă aflu aici la 20 de zile după dezastru și este încă sfâșietor să văd devastarea, distrugerea din regiune. În primul rând, gândurile mele sunt la victime și la familiile și prietenii pe care i-au lăsat în urmă. Ce experiență oribilă. Am auzit că dezastrul a început în toiul nopții, oamenii nu au avut nicio șansă să fugă de distrugere și am vrut să spun (că) Europa este alături de voi. Europa este alături de voi și suntem aici nu doar pe termen scurt, ci și pe termen mediu și lung, pentru a vă ajuta, în primul rând, bineînțeles pentru a vă ajuta imediat, dar și pentru a vă reconstrui după dezastru.”

Bilanțul inundațiilor și alunecărilor de teren devastatoare din această lună din Bosnia a ajuns la 27 de morți.

Ploaia torențială și vântul au lovit patru municipalități din centrul și sudul Bosniei la 4 octombrie. Case, drumuri și poduri au fost distruse, lăsând satele izolate, fără drumuri sau energie electrică.

Bosnia a solicitat ajutorul UE și multe țări au trimis echipe de intervenție prin intermediul mecanismului de protecție civilă al UE.

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata