Parlicov: „Ce vizează tarifele la gaze, ele nu vor fi, nu văd cum să fie crescute”

În momentul de față nu există premise pentru creșterea tarifelor la gazele naturale. Declarația a fost făcută de ministrul Energiei, Victor Parlicov, la o emisiune de la postul public de televiziune. El a mai subliniat că „Moldovagaz” a inițiat demersurile necesare către „Gazprom” pentru a verifica disponibilitatea utilizării unei rute alternative și pentru a rezerva capacități pentru transportul gazelor pe termen trimestrial, însă termenul limită este în noiembrie.

VICTOR PARLICOV, ministrul Energiei: „Cu certitudine pot spune că, cel puțin, ce vizează tarifele la gaze, ele nu vor fi, nu văd cum să fie crescute. Cel puțin dacă se conturează sau dacă se potolește panica pe piață la tot ce ține de războaie, inclusiv în regiunea Iran și Israel. Atunci eu cred că, dimpotrivă, prețurile vor scade, dar eu nu vreau să fac acum promisiuni. Ceea ce vreau să spun că cu certitudine acum nu putem, nu vorbim de o creștere de tarife.”

Oficialul a mai precizat că autoritățile, indiferent de scenariu, vor reuși să aprovizioneze țara cu energie electrică, însă ar putea exista probleme financiare pentru regiunea transnistreană.

VICTOR PARLICOV, ministrul Energiei: Nu e vorba doar de stocuri, e vorba de mult mai multe lucruri care vor fi afectate și pe energie electrică și pe toate. Deci, noi vom reuși să asigurăm cu energie. Va fi o problemă în primul rând financiară pentru regiunea transnistreană pe care nimeni nu și-o dorește. La energia electrică sunt mai multe incertitudini, dar tot ce ține de gaze, repet, nu văd acum o majorare. Într-un scenariu optimist, chiar vorbim de o reducere.

Anterior, autoritățile au declarat că, în cazul unor probleme cu livrările de gaz și energie electrică, sunt elaborate scenarii care să asigure țara noastră cu resurse energetice în perioadă de criză.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata