Liderul PDCM, Ion Chicu, a depus o cerere la Curtea de Apel Chișinău, solicitând anularea primului tur al alegerilor prezidențiale

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei și fost candidat la alegerile prezidențiale, Ion Chicu, cere anularea primului tur de scrutin. Potrivit lui, motivul ar fi fraudarea alegerilor și încălcarea drepturilor mai multor candidați.

ION CHICU, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei: „Comisia Electorală Centrală nu a asigurat desfășurarea alegerilor libere și democratice în Republica Moldova, iar rezultatul lor este unul viciat și fraudat. Respectiv, consider că drepturile mele de candidat și al cetățenilor care m-au susținut, precum și alți candidați au fost încălcate flagrant de către Comisia Electorală Centrală și alte organe electorale inferioare.”

În acest context, liderul PDCM, Ion Chicu, a declarat că a depus o cerere la Curtea de Apel Chișinău, solicitând anularea deciziei CEC privind centralizarea rezultatelor votării și organizarea celui de-al doilea tur de scrutin.

ION CHICU, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei: „În acest sens, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei, pe care am avut onoarea să-l reprezint la aceste alegeri a depus o cerere la Curtea de Apel Chișinău privind anularea în tot a hotărârii CEC nr. 3130 din 23 octombrie 2024, cu privire la centralizarea rezultatelor votării la alegerile pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din 20 octombrie 2024 și organizarea celui de-al doilea tur de scrutin.”

Pe 20 octombrie, Republica Moldova a organizat alegeri prezidențiale la care au participat 11 candidați, inclusiv fostul premier Ion Chicu. În urma primului tur, niciun candidat nu a obținut majoritatea necesară pentru a câștiga direct alegerile. Ca urmare, pe 23 octombrie, Comisia Electorală Centrală a anunțat organizarea turului doi pe 3 noiembrie.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata