VIDEO//Dodon: „Șansele ca să-l votăm pe Grosu sunt aproape zero. Nu m-am așteptat ca Durleșteanu să renunțe”

Sunt șanse mici ca PSRM să voteze cabientul de miniștri în frunte cu Igor Grosu, iar decizia Marianei Durleșteanu, de a-și retrage candidatura la funcția de premier l-a surprins, susține liderul socialist Igor Dodon, notează Cotidianul.md.

„Probabilitatea că Igor Grosu va fi susținut de PSRM tinde spre zero. Trebuie să convocăm Consiliul Republican, Executivul, dar eu nu cred că PSRM va susține această candidatură la funcția de premier”, a declarat Dodon în cadrul unei emisiuni de la postul de casă NTV.

Mai mult, el a lăsat de înțeles că socialiștii se vor adresa la Curtea Constituțională pentru a cere declararea neconstituționalității decretului de desemnare a lui Grosu.

Iar în ce privește renunțarea Marianei Durleșteanu la a mai fi candidatul majorității PSRM-ȘOR, Dodon s-a declarat surprins, mai ales că acest lucru a survenit chiar în timp ce el se afla la discuții cu președinta Maia Sandu.

„De aceea, răspunsul la întrebare mă așteptam sau nu: eu azi dimineață am vorbit cu doamna Durleșteanu și doamna Greceanîi aseară a vorbit. Se primește că noi în fiecare zi avem discuții cu dumneaei, pentru că ea se află la Londra împreună cu familia. Îi urez succes și sănătate celor apropiați. Dimineață nu era intenția ca să se retragă. Eu i-am reconfirmat faptul că noi suntem gata să o susținem mai departe. După discuția de azi dimineață clar că a fost o surpriză. Foarte straniu”, a spus Dodon.
Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata