A fost lansat Centrul Unic de Apel pentru Consumatori

A fost lansat Centrul Unic de Apel pentru Consumatori. Acesta are drept scop îmbunătățirea protecției consumatorilor din țara noastră prin centralizarea și eficientizarea serviciilor de apel și consultanță pentru cetățeni. Proiectul a fost implementat cu sprijinul financiar din partea Uniunii Europene în sumă de 60 de mii de euro.

SERGIU DĂRĂNUȚĂ, șef al ISSPNPC: „Trăim într-un mediu bazat pe consum. Consumatorul este cetățeanul Republicii Moldova. Consumatorul este ceea cu ce noi interacționăm, cu cine interacționăm zi de zi. Dorim să avem o interacțiune și mai prodigioasă, mai rapidă. Dorim să avem răspunsuri clare la orice petiție și la orice apel a consumatorului la nivel de consultanță, la nivel de discuție, la nivel de readresare a unui sunet către o autoritate sau alta.”

Crearea Centrului Unic de Apel pentru Consumatori reprezintă un pas strategic în consolidarea protecției consumatorilor în Republica Moldova, deoarece drepturile acestora trebuie să fie protejate, a menționat secretarul general al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, Ina Voicu.

INA VOICU, secretar general al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării: „Centrul Unic de Apel va oferi un cadru eficient de comunicare, asigurându-se că fiecare consumator va beneficia de informațiile necesare, precum și de suport, și consultanță în soluționarea problemelor cu care se confruntă.”

În același timp, proiectul este un pas important în armonizarea cu standardele Uniunii Europene.

JULDA KIELYTE, team-lider pe domeniul competitivității incluzive al Delegației UE în RM : „Va reprezenta un singur punct de apel, de contact pentru consumatori care au nevoie de consultanță, asistență sau au anumite întrebări cu privire la produsele sau serviciile pe care le-au achiziționat și nu sunt mulțumite de calitatea sau prestarea acestora. Acum va fi doar un singur loc, un singur număr de telefon unde va trebui să apeleze pentru a obține acest sfat sau consultanță – ce trebuie să facă mai departe în cazul în care au o anumită nemulțumire sau petiție.”

Apelurile din partea cetățenilor vor fi recepționate zilnic, între orele 08:30 și 16:30. Sunetele care vor veni în afara acestui grafic vor fi înregistrate, iar consumatorii vor fi contactați înapoi de către operatori după ce vor prelucra înregistrările.

 

Urmărește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata