8.000 de elevi din familii defavorizate din Capitală vor primi a câte 700 de lei, pentru a se pregăti de noul an de studii

8.000 de elevi din familii defavorizate din Capitală vor beneficia de sprijin financiar, pentru a se pregăti de noul an de studii. Autoritățile municipale precizează că îndemnizația, în valoare de 700 de lei pentru fiecare beneficiar, se va oferi în două etape.

DANIELA MUNCA-AFTENEV, șef adjunct al Direcției Educație, Tineret și Sport a Capitalei: „Ajutorul material unic, preconizat pentru familiile defavorizate în scopul pregătirii elevilor de noul an școlar, a fost transferat către prestatorul de serviciul de plată „Poșta Moldovei” la data de 29 iulie pentru 6.103 copii a câte 700 de lei pentru fiecare.”

Ajutorul urmează să fie eliberat titularului sau mandatarului doar la prezentarea buletinului de identitate.

DANIELA MUNCA-AFTENEV, șef adjunct al Direcției Educație, Tineret și Sport a Capitalei: „Ajutorul material va fi eliberat de către prestatorul de servicii de plată titularului sau mandatarului acestuia, împuternicit în modul corespunzător, la prezentarea buletinului de identitate al acestuia. Ajutorul material poate fi încasat în termen de trei luni consecutive de la data transferării mijloacelor financiare prestatorului de servicii de plată. După expirarea termenului de trei luni, ajutorul material neîncasat de către beneficiar se stopează, iar beneficiarul nu mai are dreptul la plata acestuia.”

În cea de-a doua etapă, 1.897 de elevi vor primi banii. Aceștia sunt copii înmatriculați în clasele I, V și IX, lista lor urmând să fie perfectată începând cu luna septembrie. Suportul financiar, în acest caz, va putea fi ridicat de părinți pe parcursul lunilor noiembrie-decembrie 2024.

 

CapitalăEleviîndemnizațiePrimăria Municipiului Chișinău
Comments (0)
Add Comment