A fost dat startul licitației pentru proiectarea și construcția unei noi Stații de epurare a apelor uzate în municipiul Soroca

A fost dat startul licitației pentru proiectarea și construcția unei noi Stații de epurare a apelor uzate în municipiul Soroca. Acțiunea se desfășoară în cadrul proiectului „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” și vizează extinderea și îmbunătățirea serviciilor de canalizare în regiune. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 octombrie 2024.

Potrivit unui comunicat al Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală, licitația este deschisă pentru participare atât companiilor naționale, cât și celor internaționale, care îndeplinesc criteriile specificate în documentația de licitație.

În același timp, subproiectul „Extinderea și îmbunătățirea serviciilor de canalizare în municipiul Soroca” include construcția unei stații de epurare moderne, precum și a stațiilor de pompare „Centru” și „Sud”. De asemenea, vor fi construite conductele de canalizare care vor conecta aceste stații la noua instalație de epurare. Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la aproximativ 9,9 milioane de euro, iar termenul de finalizare este de 31 de luni.

Proiectul „Securitatea aprovizionării cu apă și sanitație în Moldova” este implementat de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Valoarea acestuia este de peste 44 de milioane de euro, finanțat de creditul acordat de Asociația Internațională pentru Dezvoltare. Suplimentar, pentru realizarea aceluiași proiect, Republica Moldova a beneficiat de un grant în valoare de peste un milion euro, acordat de către Agenția Austriacă de Dezvoltare.

ApăCanalizareSorocaStație de epurare
Comments (0)
Add Comment