Admiterea la studii de rezidențiat, pe ultima sută de metri

Bine de știut pentru toți cei care doresc să se înscrie la concursul de admitere la studii postuniversitare de rezidențiat. Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” anunță că tinerii care doresc să treacă proesul dat trebuie să se grăbească, or acesta urmează să se încheie pe 18 septembrie.

Oferta educaţională din acest an cuprinde 525 de locuri, dintre care 433 – сu finanţare bugetară la 41 de specialități în domeniile medicină generală, sănătate publică și farmacie, iar 92 – la contract, respectiv la 10 specialități din domeniile stomatologie și farmacie.

În contextul în care concursul din acest an are loc în premieră în luna septembrie, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a declarat că deși studenții nu aveau siguranța că vor fi admiși la specialitățile solicitate și participau la concurs pentru studiile de rezidențiat în afara țării, USMF a făcut tot posibilul nu doar ca tot acest proces să nu fie stopat, ci și, în cazul în care va fi nevoie, să reexamineze numărul de locuri în funcție de situația de concurs și de numărul de solicitări ale candidaților la specialitățile epidemiologie, igienă și microbiologie, ținând cont de situația epidemiologică din țară.

Menționăm că la concurs vor fi admişi cetăţenii Moldovei, absolvenţi ai USMF şi ai altor facultăţi de medicină/farmacie de peste hotare, precum și din instituții de stat acreditate în modul stabilit de legislația în vigoare.

Comments (0)
Add Comment