Aeroportul Internațional Chișinău ar putea fi inclus în lista bunurilor care nu pot fi privatizate. O hotărâre prin care a fost modificată legea cu privire la administrarea și deetatizarea bunurilor publice a fost aprobată de Guvern. Proiectul urmează să fie aprobat în două lecturi și de Parlament.
ROMAN COJUHARI, directorul Agenției Proprietăți Publice: „Scopul acestui proces este asigurarea unui management eficient în întreprinderile de stat. Prin implementarea acestui proiect de lege vom asigura o bună guvernanță în întreprinderile de stat care rămân în proprietatea statului prin valorificarea mai eficientă a activelor sale, dar și oferirea unui potențial mai mare de reinvestire a profitului obținut.”
În același timp, noile modificări vor permite atragerea investițiilor către instituțiile nepasibile privatizării.
ROMAN COJUHARI, directorul Agenției Proprietăți Publice: „La fel, acele întreprinderi care nu vor fi pasibile privatizării le vom asigura prin atragerea de investiții în ele – cele cu potențial, iar cele care sunt inactive vor trece în procesul de lichidare. În urma realizării procesului de modificare a anexei la legea 121, anexa va conține 27 de societăți pe acțiuni cu cotă de stat – nepasibile privatizării, 67 de întreprinderi de stat și 39 de publicații periodice publice.”
Noile modificări vin după ce, recent, Curtea Constituțională a declarat neconstituționale modificările operate la legislație cu privire la privatizare, prin care s-a extins termenul de dare în arendă a spațiilor comerciale ale Aeroportului Internațional Chișinău de la 3 la 5 ani.